loading
  • InklappenMijn FNV

Actie schoonmakers bij Hago - vizier op megacontract NS

  • 21-03-2012
  • Marco van Moort (persvoorlichter)
  • 0 reacties

Honderden treinschoonmakers voeren vandaag actie bij schoonmaakgigant Hago in Arnhem. Hago heeft het grootste contract van de schoonmaak gewonnen: een contract van bijna 30 miljoen bij NS-Nedtrain.

Schoonmakersstaking duurt al 80 dagen

De treinschoonmakers eisen een fatsoenlijke overgang, een normale werkdruk en doorbetaling bij ziekte. Vandaag is de 80e dag van een staking van duizenden schoonmakers. “Zonder cao wordt het mega-schoonmaakcontract van de NS een veldslag.”

Eenvoudige dingen als doorbetaling bij ziekte

“Wij moeten al 80 dagen staken voor eenvoudige dingen als doorbetaling bij ziekte. Nu heeft Hago het megacontract bij de NS-Nedtrain gewonnen. Zo'n megacontract en overgang kunnen nooit goed gaan zonder goede oplossing voor het cao-conflict: doorbetaling bij ziekte”, zegt Herrie Hoogenboom van FNV Bondgenoten.

Schoonmakers vrezen nieuwe prijsdumping

Treinschoonmaker Tim Edwards vult aan: “Wij willen exact weten hoe het zit. We vrezen nieuwe prijsdumping over onze ruggen. De NS is tot dusverre goed weggekomen tijdens de staking. Als er geen cao is, wordt deze overgang een veldslag.”

Bekende Nederlanders steunen de schoonmakers

Duizenden schoonmakers staken al 80 dagen. Voor doorbetaling tijdens ziekte, een normale werkdruk en meer respect en waardering. Ze strijden voor hun vakmanschap en tegen de prijzenoorlog in de schoonmaaksector. De schoonmakers krijgen steun van veel Nederlanders, waaronder BN'ers als Jort Kelder en Matthijs van Nieuwkerk. De grootste opdrachtgever NS-Nedtrain beloofde van meet af aan een goed nieuw schoonmaakcontract. Zonder nieuwe cao dreigt de overgang van het 30-miljoen-schoonmaakcontract van de NS een grote chaos te worden. De schoonmakers eisen dat de NS afdwingt dat Hago en de overige schoonmaakbazen hun starheid over doorbetaling bij ziekte loslaten.

Reageer op dit bericht

Onze spelregels

Reageer je vaker? Gebruik dan je profiel. Log in of

Nog 1500 tekens over
Deze naam verschijnt bij je reactie op de website
Je e-mailadres verschijnt niet op de site. En wij verstrekken het nooit aan derden
Annuleren