loading
  • InklappenMijn FNV

Werknemers C1000 distributiecentrum Elst willen ‘Gewoon Goed Werk’

  • 13-12-2011
  • Joyce Mooring (persvoorlichter)
  • 2 reacties

Donderdag 15 december om 13.45 uur overhandigt een delegatie van circa 80 werknemers van C1000 Distributiecentrum (DC) Elst op ludieke wijze een petitie aan Pascal Piepers, vestigingsmanager C1000 DC Elst. De werknemers willen dat het management respectvol met ze omgaat, onder andere door meer invloed en zeggenschap voor de DC-werkers.

Top vecht om winst terwijl DC-werkers vechten voor brood op de plank

Peter Knipping, vakbondsleider FNV Bondgenoten: “We zetten ons graag volledig in voor C1000 maar daar zijn wel normale werkomstandigheden voor nodig. De afgelopen jaren zijn onze arbeidsomstandigheden en de -verhoudingen verslechterd. Op hoog niveau wordt er gevochten om de hoogste winst terwijl wij vechten voor brood op de plank, voor normale werkomstandigheden. Het lijkt wel alsof wij - de werknemers - nu in de actie worden gegooid. Het kan/moet volgens ons ‘C1000 x beter’, om te beginnen door ons respectvol en eerlijk te behandelen.”

Meer vaste banen, minder zware karren en respect

Naast meer invloed en zeggenschap willen de DC-werkers een respectvollere behandeling, meer vaste banen in plaats van losse, onzekere contracten en een transparant ziekteverzuimbeleid. De chauffeurs willen daarnaast onder andere minder zware karren en geen verslechteringen van werktijden. In de petitie eisen de werknemers dat de heer Piepers uiterlijk 29 december komt met een voorstel tot verbeteringen.

Bij het C1000 Distributiecentrum in Elst werken circa 115 vaste krachten en 175 uitzendkrachten.

Reacties

Reageer
DC medewerker
DC medewerker zegt:

Hoe kan ik aan mijn lidmaatschapsnummer komen? Want ik heb nog steeds geen pasje.

Moderator
Moderator zegt:

Moderator

Als moderator zijn voor mij de opgestelde spelregels voor wat betreft het plaatsen van reacties heilig. Respectvol reageren staat bovenaan mijn top 10.

@DC medewerker: met vragen over lidmaatschap, werk en inkomen e.d. kunt u op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur onze klantenservice bellen. Telefoon 0900 9690.

Reageer op dit bericht

Onze spelregels

Reageer je vaker? Gebruik dan je profiel. Log in of

Nog 1500 tekens over
Deze naam verschijnt bij je reactie op de website
Je e-mailadres verschijnt niet op de site. En wij verstrekken het nooit aan derden
Annuleren