loading
  • InklappenMijn FNV

Transport en Logistiek

In de sector Transport en Logistiek werken zo'n 160.000 mensen als chauffeur, koerier, in het warehouse of op kantoor. Van hen vallen er 135.000 onder de sector-cao's die FNV Bondgenoten met de werkgeversverenigingen Transport Logistiek Nederland en Koninklijk Nederlands Vervoer afsluit. De overige 25.000 werknemers vallen onder een bedrijfs-cao of hebben geen cao.

Voor informatie specifiek uit de sector Logistiek kun je nu ook terecht op de pagina FNV Logistiek
Hier kun je ook alles teruglezen over onze campagne in de logistiek en de enquête die we voor deze campagne hebben gehouden.

De dertien bestuurders die in de sector Transport en logistiek werkzaam zijn, houden zich bezig met een scala aan onderwerpen. FNV Bondgenoten doet meer dan onderhandelen.

Stichting VNB bevordert de naleving van de transportcao's.

Jouw bestuurder

Het team Transport & logistiek is samen met kaderleden en contactpersonen dagelijks bezig met belangenbehartiging van werknemers in de sector. Het team telt dertien bestuurders. Daarnaast zijn nog eens ruim 10 medewerkers van de Stichting VNB verantwoordelijk voor cao-naleving en cao-voorlichting.

Op de webpagina's van de Stichting VNB kun je terecht voor juridische informatie en advies over de cao's in de sector transport en logistiek. Ook vind je hier informatie over de controle op de naleving van de cao's TLN (pdf) en KNV (pdf) en uitleg over hulp bij 'juridische pech onderweg'.

Volg ons ook via Twitter:  #caobgv

Hans Teunissen deelt actiepamfletten uit bij SITA

Tegen verdringing, vóór fatsoenlijk loon: volg de acties op de voet

FNV Bondgenoten voert actie in de Transport en Logistiek. De werkgevers hebben de onderhandelingen voor een nieuwe cao opgeblazen. De werkgevers willen helemaal niks. Steeds meer chauffeurs en warehousemedewerkers zitten werkloos thuis. Voor wie nog wel werk heeft, wordt alles duurder, maar een loonsverhoging zit er volgens de werkgevers niet in. Ondertussen concurreren ze elkaar kapot en is de opdrachtgever de lachende derde. Iedereen in de sector heeft het erover. Het is genoeg geweest. Er moet nu iets gebeuren. Dat doen we. Onder het motto: Tegen verdringing, vóór fatsoenlijk loon!

Volg hier de acties tegen verdringing en vóór fatsoenlijk loon op de voet. 

Slok op? Slot erop! Voorlichtingsfilm alcoholslotprogramma voor beroepschauffeurs

De overheid wil het rijden onder invloed van alcohol verder terugdringen. Daarom is het alcoholslotprogramma (ASP) ingevoerd.

Een automobilist die een alcoholslotprogramma opgelegd heeft gekregen, mag voor de duur van het programma (minstens 2 jaar) enkel de personenauto besturen, waarin het alcoholslot is ingebouwd.

Voor vrachtwagen- en buschauffeurs heeft dit als gevolg dat ze gedurende een lange periode hun beroep niet kunnen uitoefenen. Daarmee zetten zij hun baan en inkomen op het spel.

Brochure Alcoholslotprogramma

FNV Transport & Logistiek op Twitter

FNV Transport & Logistiek in de media

Edwin Atema over rechtszaak tegen Van den Bosch op Volkskrant.nl

Minke Jansma over doorstart van failliet bedrijf Kooiker Transport Groep op Transport Online

Minke Jansma over Hongaarse chauffeurs bij Wagendorp Reining op Transport Online

Edwin Atema over actie van Bulgaarse chauffeurs bij A58 in BN/De Stem

Ewold Gussenhoven (Stichting VNB) over Tilburgse chauffeur in Noorse cel in Brabants Dagblad

Ewold Gussenhoven (Stichting VNB) over rechtshulp voor Nederlandse vrachtwagenchauffeurs in buitenlandse detentie in Gezant uit Nederland

Reinier Stroo over ontslagen bij TNT Express in Nederlands Dagblad

Michiel Boer over faillissement Van Maanen Transport op Transport Online

Henri Janssen over overuren en TvT-regeling bij Kerres Transport Groep op Transport Online

Edwin Atema over vervolg op kort geding tegen Van der Aart op Transport Online

Zie ook bij:

Werk en leven