loading
  • InklappenMijn FNV

Metaal & Techniek

Caotraject metaal & Techniek is gestart
Met de bosdag Metaal & Techniek afgelopen 31 oktober in Nieuwegein is het caotraject dan ook echt gestart voor de honderdduizenden werknemers in de kleinmetaal. de installateurs, de carrosseriebouwers, de metaalbewerkers, de isolatiemensen en goud- en zilversmeden. Eind november krijgen alle leden de caokrant thuisgestuurd met daarin de voorstellen voor een nieuwe cao. Daarin vind je straks een stembiljet. Maak er gebruik van en kom naar de ledenbijeenkomsten in november / december, want zo draag je bij een goede cao voor jou en je collega's. Lees hier alvast de belangrijke data en noteer die in je agenda.

Heb jij de pensioenkrant van FNV Metaal ontvangen?
Kijk dan snel voor alle informatie op www.ijzersterkpensioen.nl >>

Blijf aangesloten
Ook kun je ons volgen op twitter en facebook mocht je nog vragen hebben, bel gerust: 0900-9690. Wij zijn open op werkdagen tussen 8.00 en 17.30 uur (lokaal tarief). Blijf aangehaakt en word lid als je dat al niet bent. Want jouw vak is een goede cao waard! 

Jacqie van Stigt, eerste cao-onderhandelaar Metaal & Techniek

Welkom bij de BGR

Kandidaten worden gezocht voor de Bondsraaddelegatie! Lees verder >>
(Aanmelden kan t/m 25 aug)


De BGR - het adviesorgaan in de sector Metaal & Techniek
Allereerst een hartelijk welkom namens de kaderleden in de BGR! Wij zijn de landelijke bedrijfsgroepsraad (BGR) en vormen samen het belangrijkste adviesorgaan voor de vakbond in de sector Metaal & Tecnhiek. De raad bestaat uitsluitend uit kaderleden die ongeveer 6 keer per jaar samenkomen. Lid van de BGR word je op voordracht van de regionale afdelingen (BGA's).

Een vriendelijke groet,

De kaderleden van de BGR


Onze hoofdtaken
- we stellen de voorstellenbrieven naar de werkgevers vast
- we bewaken de voortgang in gemaakte cao-afspraken
- we adviseren de cao-onderhandelaars van de vakbond

Heeft u interesse om de raad te versterken?
- Dit is het profiel van de kandidaten die we zoeken
- Reglement van de BGR
- Bestuurder Tineke Moleman  staat de kandidaten graag te woord met informatie.


FNV Metaal sluit cao's af voor ongeveer 500.000 werknemers in Nederland werkzaam in de metaalsector.
site: www.fnvmetaal.nl -  twitter #FNVMetaal  - facebook TechniekEnMetaal

De Metaal & Techniek

In de Metaal & Techniek - ook wel kleinmetaal genoemd - sluiten we één overkoepelende sectorale Cao Metaal & Techniek  (deel A) en daaronder vijf deelcao's voor: - carrosseriebedrijven - de goud- en zilvernijverheid - isolatiebedrijven - metaalbewerkingsbedrijven - technische installatiebedrijven. (deel B)

In deze sector werken bijna 330.000 medewerkers. FNV Bondgenoten is met 40.000 leden de grootste vakbond in de kleinmetaal. 

In de branche Motorvoertuigen & Tweewielerbedrijven werken naar schatting 75.000 werknemers. Zij vallen onder de gelijknamige cao. Onze leden werken veelal in de automotive branche (dealerbedrijven, garages, schadeherstel- en gespecialiseerde bedrijven), maar ook in de tweewielerbranche zijn we vertegenwoordigd (motoren- en fietsenzaken.

site: www.fnvbondgenoten.nl/motorvoertuigen

Vragen over uw pensioen kleinmetaal?

Bij het PMT kunt u uw vragen stellen over uw pensioen. Onze leden zullen wij nog gaan informeren.

FNV Metaal in actie - fotgraaf Rob Nelissen

Werknemers Metalektro: groot vertrouwen in vakbonden

Ruim 5000 werknemers in de Metalektro (grootmetaal) vulden de enquête in: 'Cao-onderhandelingen kunnen het beste gevoerd worden door onafhankelijke vakbonden.'

Vijftig euro in de hand

Tot 70 euro belastingvoordeel voor leden

Als lid kun je een deel van je contributie terugkrijgen via je werkgever. Hoe werkt het? Check je cao, print je jaaropgave en lever ‘m in op je werk. Het bedrag ontvang je via je loon.

NV Schade: onze AOV-verzekering

De arbeidsongeschiktheidsverzekeraar NV Schade is jaren geleden opgericht door van de vakbonden en de werkgevers. Omdat NV Schade geen winstoogmerk heeft, zijn de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen in de Metaal & Techniek de goedkoopste van Nederland. Meer weten? Surf naar NV Schade .

Motorvoertuigen & Tweewielerbedrijven

Sinds 2009 maakt de Cao Motorvoertuigen & Tweewielerbedrijven 2009-2011 geen onderdeel meer uit van de bedrijfstak metaalnijverheid.  Meer achtergrondinformatie leest u in de Caokrant uit maart 2010. Deze Cao heeft met ingang van 2011 een eigen pagina met informatie over het caotraject.