loading
  • InklappenMijn FNV

Groothandel Levensmiddelen

Werk jij bij de Makro, Sligro, Deli XL, Lekkerland, De Kweker of C1000? Dan val jij - net als 25.000 andere werknemers - onder de cao Groothandel Levensmiddelen, Zoetwaren en Tabak (GIL). Op deze plek houden we jou op de hoogte van de ontwikkelingen in jouw branche.

Fatma Bugdayci-Karatas is de vakbondsbestuurder in de sector handel van de food-bedrijven zoals de supermarkten AH, Lidl, Dekamarkt, Dirk van de Broek, Vomar en Deen. Daarnaast is zij onderhandelaar voor de groothandel in levensmiddelen en is zij bestuurder voor Makro.

Omdat de Gil-cao een sector-cao is hebben wij ook een sectorraad. De kaderleden in de sectorraad denken mee over de ontwikkelingen in de sector op het gebied van arbeidsomstandigheden en arbeidsvoorwaarden. Ook zijn zij betrokken bij de totstandkoming van onze voorstellenbrief: ons 'wensenlijstje' met onderwerpen voor een nieuwe cao. De sectorraad fungeert ook als klankbordgroep voor de bestuurder. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met de bestuurder.

Uit de kast werkt beter

Uit de kast werkt beter!

Uit onderzoek blijkt dat 30% op het werk in de kast zit. Hoe kan dat nu in Nederland? De FNV zet zich in voor een tolerante werkplek.